Udziela konsultacji jako / Wykonuje zabiegi
Dietetyk
Wykształcenie
Absolwentka dietetyki na Wydziale Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz technologii żywności i żywienia człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Doktorat obroniła na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Doświadczenie zawodowe
2018 - konsultacje dietetyczne w prywatnych przychodniach. 2020 - Nauczyciel Akademicki UTH w Radomiu - kierunek lekarski. Posiada wieloletnie doświadczenie w leczeniu i edukacji żywieniowej
Dodatkowe umiejętności
Posiada zaawansowaną wiedzę i umiejętności w zakresie diagnostyki stanu odżywiania (m.in. badanie składu ciała metodą bioimpedancji elektrycznej – BIA), niedoborów oraz zaburzeń metabolicznych. Opracowuje indywidualne zalecenia w zakresie żywienia w zdrowiu i w chorobie.
Zajmuje się edukacją żywieniową, profilaktyką oraz leczeniem chorób żywieniowo-zależnych.
Specjalizuje się w leczeniu żywieniowym:
• insulinooporności,
• chorób związanych z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów, w tym cukrzycy typu 2
• nadmiernej masy ciała, nadwagi, otyłości,
• niedoborów masy ciała,
• chorób przewodu pokarmowego (m.in. refluks żołądkowo-przełykowy, choroba wrzodowa, choroba uchyłkowa jelit, stany zapalne jelit, jelito nadwrażliwe, choroby wątroby)
• dolegliwości związanych z przewodem pokarmowym (zaparcia, wzdęcia, biegunki),
• zaburzeń lipidowych (hiperlipidemia, dyslipidemia, hipercholesterolemia)
• chorób endokrynologicznych (m.in. niedoczynności tarczycy),
• dny moczanowej,
• nadciśnienia tętniczego.