Jeśli pączek, to po treningu

Dieta i odżywianie

 - Tak zwane okienko anaboliczne czyli czas tuż po zakończeniu treningu, sprawia, że glukoza z jedzenia prędzej trafia do mięśni niż do tkanki tłuszczowej - mówi dietetyk Enel-sport Ula Somow w Polskim Radiu.

Jak długo trzeba biegać, by spalić jednego pączka? Co powinni zjeść biegacze poza pączkami, by organizm lepiej sobie poradził ze strawieniem takich słodyczy? Na pytania dziennikarzy audycji Biegam Bo Lubię w radiowej „Trójce” odpowiadała Ula Somow, dietetyk Enel-sport. Ten fragment audycji zaciekawi nie tylko miłośników biegania, ale też… pączków!

Posłuchaj fragmentu audycji, kliknij tutaj.

Artykuły powiązane

Dieta i odżywianie

Co jeść przy zatruciu?

Biegunka, ból, zmęczenie, często odwodnienie. Zatrucia pokarmowe zamieniają życie w koszmar, jak sobie z nimi radzić? Co i jak jeść po zatruciu - mówi dietetyk mgr Natalia Torchała.

Dieta i odżywianie

Warzywa kapustne - porcja zdrowia na jesień i zimę

Warzywa kapustne stanowią produkty o wysokiej wartości odżywczej. Są źródłem nie tylko witamin czy składników mineralnych, ale również składników bioaktywnych o korzystnym wpływie na cały organizm. Niska kaloryczność, niski indeks glikemiczny, bogactwo błonnika i witamin, dowiedz się więcej!

Dieta i odżywianie

Czy mak jest zdrowy?

Wigilia to w wielu domach czas na makiełki, kutię, makowce czy strucle. Mak jest mocno zakorzeniony w polskiej tradycji kulinarnej, szczególnie w czasie Świąt. Czy to zdrowy smakołyk?

Artykuły polecane dla Ciebie