Dieta i odżywianie

Dieta i odżywianie

Kiełki – cenne źródło składników bioaktywnych

Kiełki, czyli skiełkowane nasiona roślin charakteryzują się dużą zawartością witamin, składników mineralnych i substancji bioaktywnych, co czyni z nich niezwykle wartościowe uzupełnienie diety. Mogą być fajnym dodatkiem do kanapek, sałatek czy surówek. Dowiedz się, które kiełki szczególnie warto włączyć do menu i dlaczego.

Dieta i odżywianie

Aloes - poznaj jego różne zastosowania

Aloes jest rośliną o bardzo wartościowym składzie, będącą źródłem zarówno witamin, składników mineralnych, jak i związków bioaktywnych. Aloes korzystnie wpływa na stan skóry, pracę przewodu pokarmowego czy też poziom cukru we krwi.

Dieta i odżywianie

Warzywa kapustne - porcja zdrowia na jesień i zimę

Warzywa kapustne stanowią produkty o wysokiej wartości odżywczej. Są źródłem nie tylko witamin czy składników mineralnych, ale również składników bioaktywnych o korzystnym wpływie na cały organizm. Niska kaloryczność, niski indeks glikemiczny, bogactwo błonnika i witamin, dowiedz się więcej!