Zimowa dieta na odporność
Jak uniknąć zimowych infekcji? Jak zadbać o odpowiednią odporność? W znacznej mierze, nasze zdrowie zależy od właściwej diety, która szczególnie zimą może pomóc cieszyć się dobrym zdrowiem. Co warto jeść zimą?
Zimowa dieta powinna szczególnie wspomagać organizm i wzmacniać naszą odporność. Poprzez odpowiedni jadłospis możemy zwiększyć szanse na zachowania zdrowia w okresie zwiększonej ilości zachorowań. Co powinno znaleźć się na naszych talerzach, tłumaczy dietetyk enel-med mgr Ewa Zygmanowska, specjalistka dietetyki klinicznej i żywienia.
Może zainteresuje Cię również
Usługi dla Ciebie
Artykuły powiązane
Wzdęcia, niestrawność, zgaga?
Świąteczne potrawy, którym trudno się oprzeć, kuszące zapachy i dużo czasu na jedzenie. W efekcie często wzdęcia, niestrawność i zgaga. Jak sobie z tym poradzić?
Czy mak jest zdrowy?
Wigilia to w wielu domach czas na makiełki, kutię, makowce czy strucle. Mak jest mocno zakorzeniony w polskiej tradycji kulinarnej, szczególnie w czasie Świąt. Czy to zdrowy smakołyk?
Kompulsywne objadanie się – dieta
Kompulsywne jedzenie polega na przyjmowaniu dużych ilości jedzenia w krótkim czasie. Dowiedz się, jakie mogą być skutki tego zaburzenia.
Warzywa kapustne - porcja zdrowia na jesień i zimę
Warzywa kapustne stanowią produkty o wysokiej wartości odżywczej. Są źródłem nie tylko witamin czy składników mineralnych, ale również składników bioaktywnych o korzystnym wpływie na cały organizm. Niska kaloryczność, niski indeks glikemiczny, bogactwo błonnika i witamin, dowiedz się więcej!
Co jeść przy zatruciu?
Biegunka, ból, zmęczenie, często odwodnienie. Zatrucia pokarmowe zamieniają życie w koszmar, jak sobie z nimi radzić? Co i jak jeść po zatruciu - mówi dietetyk mgr Natalia Torchała.